#50books ’15-42

Vraag 42 alweer maar we zitten dan ook al in week 44, nog even en 2015 is in zijn geheel toegevoegd aan de geschiedenis. Peter haakt deze keer weer in op de actualiteit, Heel Nederland leest waarin de bibliotheek aan haar leden deze week een gratis boek verstrekt.

Zijn jullie bekend met Nederland leest, en zo ja, wat vinden jullie ervan?

marokkaans koken0001Ik kan die vraag niet voor jullie beantwoorden, dat moet je zelf maar doen. Ik weet er in ieder geval wel van. Ik ken het fenomeen al jaren en juich het toe. Zelfs al is het voor de bibliotheken een beetje preken voor eigen parochie. Die leden van de bieb zijn immers al lezers en het is de bedoeling dat ook de niet-lezers zoveel mogelijk van tijd tot tijd een boek ter hand nemen.
De keuze voor korte verhalen vind ik een uitstekende keuze. In deze tijd waarin mensen zeggen nergens tijd voor te hebben, druk, druk, druk, kan juist het korte verhaal uitkomst bieden. Je hebt genoeg aan even dat verloren kwartiertje tussendoor. Je kunt het vullen als je te vroeg bij het zwembad of de tennisbaan bent om je kind op te halen, als je de bus in de bus naar het stadscentrum zit, even voor het slapen gaan. Je kunt wennen aan de weldaad van het lezen.
Als schrijver van korte verhalen heb ik nog wel een boekje voor je liggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑