#50books ’17-4

Lees jij wel eens boeken van goeroes?

Weer zo’n snel en simpel te beantwoorden vraag voor mij. Een volmondig NEEN!
Ik kan het daarbij laten, een blog van 20 woorden is ook een blog. Maar, Jantje van Leiden is hier meer langs geweest en krijgt ook nu geen poot aan de grond. Ik zal me nader verklaren.
Ik ben geen klakkeloze volger, nooit geweest. Natuurlijk luister ik wel naar wat anderen te zeggen hebben maar ik weeg vervolgens af wat ik daarvan meeneem, voor waar aanneem. Goeroes ben ik vooral tegengekomen in de managementsferen. Meest mannen die precies weten te vertellen hoe het omgaan met mensen werkt en hoe je gedaan krijgt wat je gedaan wilt krijgen. Om vervolgens ingehaald te worden door een volgende verlichte geest die ook een boek geschreven heeft en daar een boterham mee wil verdienen. Net iets anders of totaal anders. Eigenwijs? Eigenzinnig meer denk ik.

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Wat zijn we het weer eens hè? Ik lees de blogs van de anderen het liefs achteraf om niet bevooroordeeld te zijn. Des te leuker om te ontdekken dat anderen een zelfde zienswijze hebben.

    1. carel de mari schreef:

      ik lees ook niet eerder dan dat ik zelf gepost heb

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.