Vrijwilliger in Krimpenerwaard

Vooropgesteld, ik zat en zit er niet op te wachten, de erepenning voor vrijwilligers in de gemeente Krimpenerwaard. Daar heb ik het natuurlijk niet voor gedaan, al die jaren. Ik waardeer het wel dat het huidige bestuur van Stichting SWOS mij hiervoor voorgedragen heeft. Het was hun bedoeling mij met die penning bij mijn afscheid, dit voorjaar, in het zonnetje te zetten. Maar misschien had ik dat beter niet kunnen horen.

Want nu ben ik wel teleurgesteld vanwege de motivering van de gemeente mij de penning niet toe te kennen. Men moet zich, volgens die motivering langdurig als vrijwilliger binnen de hele gemeente hebben ingezet. Nu kun je over langdurig natuurlijk twisten, de hele gemeente Krimpenerwaard bestaat pas een paar jaar en erg langdurig kan het dus voorlopig niet zijn. Maar goed, neem dan de voormalige fusiegemeentes daarbij. Dat hele zat overigens niet in de voorwaarden voor aanvraag. Kennelijk voldoe ik niet aan die voorwaarden.

Ervan uitgaande dat twaalf jaar bestuursfuncties, waarvan zes jaar als voorzitter, zeg vijftien à twintig uur gemiddeld per week, bij een welzijnsstichting met een vergoeding die maximaal onder de Balkenendenorm valt en waarbinnen al vanaf de voorgenomen gemeentelijke herindeling ik me ook ingezet heb op het gebied van synchronisatie en samenwerking binnen de welzijnsactiviteiten in de gemeente voldoet aan zelfs de bijgestelde norm vraag ik me in alle gemoede af wie dan wel in aanmerking komt.

Nogmaals, ik zit niet te wachten op die erepenning, daar heb ik al die jaren dat werk niet voor gedaan. Maar, gemeente Krimpenerwaard, bezie nog maar eens hoe je je waardering voor al dat broodnodige vrijwilligerswerk kunt uiten!

4 gedachten over “Vrijwilliger in Krimpenerwaard

Voeg uw reactie toe

  1. Beste Carel,
    Ik onderschrijf je statement voor de volle 100%.
    De gemeente moet zich schamen en het strookt ook niet met de omschrijving zoals indertijd door de gemeente Krimpenerwaard is opgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑