Pittig belegen

“Anderhalf pond pittig belegen”, even later staat op mijn gsm dat ik € 7,70 heb overgemaakt aan VOF de Jong.

Inderdaad, die van die knotwilgen aan de Benedenberg in Krimpenerwaard die het landelijke nieuws haalde met zijn een dag later al betreurde aktie. Berouw komt na de zonde.

Ik heb even overwogen een foto van de voor de bomen dodelijke beschadiging te nemen maar vond het een te triest beeld.

In het winkeltje bij de boerderij zag ik de hele litanie die de laatste dagen in Op1 te horen is weer voorbij komen, aangemoedigd door de klant voor mij. Ik voelde geen enkele behoefte me in het gesprek te mengen. Zinloos, energie verspillen, en dat bij deze warmte!

Oh ja, ik vind er wel degelijk iets van. Er moet hoognodig iets veranderen in ons land. Klimaatverandering en teruglopende biodiversiteit zijn voor niemand goed. Al die productieverhogende activiteiten mogen best wat afgeremd worden! Daarbij hoeft niet alleen de boer de prijs te betalen. Verwerkende industrie en grootgrutters en hun aandeelhouders zijn mede debet aan de ontstane situatie. En ook de consument moet zijn deel bijdragen.

Maar luisteren naar andermans argumenten is moeilijk als er zoveel emotie in het spel is. Hopelijk komt de redelijkheid weer in beeld bij alle betrokken partijen. Hakken in het zand is nooit de oplossing.

Vooralsnog hield ik het dus maar bij “anderhalf pond pittig belegen”.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.