Auto te gast

Op onze hof kun je niet met de auto voor het huis parkeren. In- en uitladen kan maar daarna weer wegwezen. Mede door de opkomst van de elektrische auto’s gaan meer mensen over tot het opofferen van een stuk van hun voortuin. De rest staat op een parkeerplaats voor de huizenblokken. Er zitten tot grote opluchting van de caravan bezitters onder ons geen snelheid remmende barrières in het wegprofiel. En dat is maar goed ook voor dat ene ongelukkige geval dat de hulpdiensten hier een klus te klaren hebben.

Dat heeft een heel groot voordeel, kinderen kunnen hier heerlijk op straat spelen. Maar omdat ieder voordeel nu eenmaal ook zijn nadeel heeft, ze wennen daardoor minder snel aan het verkeer.

Bezoekers met een auto worden vanouds tegengehouden door een verkeersbord. In de loop der jaren hebben we er van verschillende soort gehad, de laatste gaf aan dat het een fietspad is. Maar dat is het niet en daar lijkt het niet op. Gevolg, de aanwijzing wordt genegeerd, en dan vooral door de bezorgers en leveranciers.

Daar zou mee te leven zijn, ware het niet dat de meesten gewoon te hard rijden. Stapvoets is de enige verantwoorde snelheid hier.

Zo hier en daar zie je fietswegen waarbij de auto te gast is. Zou dat voor hier dan misschien ook een oplossing zijn?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.