Afhaalcode

Al sinds jaar en dag gebruik ik de nodige medicatie. Dat gaat op driemaandelijkse herhaalrecepten zolang er geen noodzaak is het programma te wijzigen. En ook nu krijg ik een afhaalcode, de medicijnen kunnen opgehaald worden.

Een prima systeem ware het niet dat de aantallen vaak net iets meer dan negentig of het gewenste veelvoud daarvan zijn. En zo houd ik ieder kwartaal wat over. Dat loopt aardig op.

Ik zag dat ik nog moest beginnen aan de zending van 1 juni, ik kan dus meer dan drie maanden vooruit en heb nu dus helemaal geen nieuwe medicijnen nodig.

Maar even naar de apotheek gebeld. Na wat aanvankelijk gesputter, ze hadden die bestelling toch niet voor niets klaargemaakt, is nu alles teruggedraaid. Rond 1 december komt de volgende e-mail met afhaalcode.

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Door de nodige rust in mijn leven heb ik zelf mijn reguliere medicatie afgebouwd en/of sterk verminderd.
  Met een digitale bestelling bij mijn huisarts kan ik die herhaalrecepten op maat bestellen.

  Wel merk ik dat door het medicijnen tekort en de vele bijkomende administratieve handelingen in de hele zorgketen het allemaal langere tijd nodig heeft. En of die regelgeving echt effect heeft betwijfel ik ….

  Stille groet,

 2. Theo schreef:

  Ik doe zelf periodiek (iedere 8 tot 10 weken) de bestelling online met exact de benodigde aantallen. Afgestemd met apotheek: zij vinden het prima. Dus geen overtollige pillen.

 3. Theo schreef:

  Aanvulling: levertijd 1 werkdag

  1. Rob Alberts schreef:

   Bij mij is de levertijd tussen digitale aanvraag bij mijn huisarts en melding van de apotheek dat ik kan komen ophalen minimaal een werkweek en soms langer …

   Vriendelijke groet,

   1. carel de mari schreef:

    Ik heb het idee bij mijn apotheek neergelegd, we zien wel wat ze ermee gaan doen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.