Beklemmend

Ik had een boos blog willen schrijven, net als jaren terug toen de LPF ineens een enorme klapper maakte. Leren mensen dan niet van die geschiedenis? Leren mensen ook niet van de opkomst van het fascisme in de vroege dertiger jaren van de vorige eeuw?

Ik heb het niet geschreven, dat blog, het heeft geen zin. Het vindt geen gehoor, het is slechts preken voor eigen parochie. Maar ik vind het wel beangstigend. Trump in de polder, als dat maar goed gaat.

Vrouwonvriendelijk, racistisch, fascisme, ik mag het niet benoemen. ‘We kiezen omdat hij een nieuw elan brengt.’ Tja, en dan maar blind zijn voor het einddoel!

En kun je je fascisme beter verbloemen door de voor zowat iedereen onbekende term boreaal te gebruiken?

6 gedachten over “Beklemmend

Voeg uw reactie toe

  1. Ik vind het ook heel akelig allemaal. Thierry Baudet voor de gewone man? Ik denk eerder dat hij zichzelf een supergewone man vindt. En dat heeft gymnasium gedaan. Heeft ie kennelijk alleen maar leren blaaskaken. Onvoorstelbaar dat de geschiedenis zich zo aan het herhalen is.

  2. Godfried Bomans schreef het jaren geleden al. Mensen, ( meestal) vrouwen stemmen op een hoofd en niet op beginselen. Dat blijkt ook nu weer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑