Condoleance

Het zat eraan te komen, de leeftijd, de opeenstapeling van lichamelijke klachten. Uiteindelijk was er nog nauwelijks beweging in te krijgen. Een moeizame tocht voor een plas, een slok water, dat was het wel. Nauwelijks nog eten, slapen, slapen, slapen.
Vanuit menselijk oogpunt een uitzichtloos voortbestaan, we gunden hem dat niet.
Gisteren kregen we een condoleance van de euthanaserende arts, een bewijs van deelneming in verband met het overlijden dat hijzelf (met toestemming) in gang gezet had.
Het zal wel goedbedoeld zijn maar ik zit er niet op te wachten. Het is een zakelijke overeenkomst dus gewoon de rekening zonder poespas.

katIk heb het nooit onder stoelen of banken gestoken, ik heb weinig met katten en onze laatste is daar beslist geen uitzondering op geweest. Geweest ja, we hebben het beestje in moeten laten slapen, een spuitje euthasol deed hem zijn laatste adem uitblazen. Het ging niet meer, hij was totaal op, versleten. At nog nauwelijks, slofte voor een plas tussen mandje en buiten en dan langzaam weer terug. En dat gaat me dan toch aan het hart. Hij heeft een mooi plekje gekregen.

Gisteravond keek ik even uit het keukenraam de tuin in, er zat een kat, Europeesch model, grijs, hij zou het geweest kunnen zijn, jaren geleden.

4 thoughts on “Condoleance

Add yours

 1. Mooi dat de poes uit zijn lijden werd verlost. Ik heb wel iets met poezen. Meer dan met honden. Kunstzinnig aandenken maakte je šŸ™‚

 2. Goede Carel,
  Moeilijke beslissing maar toch in het belang van het dier wat jullie moesten nemen om hem uit zijn lijden te verlossen. Als je zo’n beestje al zoveel jaren in huis hebt ga je er toch aan hechten.
  Op zijn zachtst gezegd vind ik in deze de rol van de dierenarts merkwaardig, dat hij zelfs meent de kosten van het kaartje en de postzegel in rekening te moeten brengen. Wat een schraper zeg!
  Weet je wat, stuur hem een zelf geschilderd kaartje van een poes met daarop een dankwoord voor de goede zorgen. Verzuim er dan een postzegel op te plakken.. maar ja, dat zal de eer je wel te na zijn..

 3. even voor de goede orde, een dierenarts doet zijn werk en dient daarvoor betaald te worden, ik vind dat heel gewoon.
  We hebben geen gespecificeerde rekening gehad, mocht je dat uit bovenstaande lezen dan ben ik niet niet duidelijk geweest. Wat ik wilde zeggen is dat ik niet zit te wachten op dit soort blijken van medeleven. En, dat moge duidelijk zijn, dat ligt geheel en al aan mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑