De Amsterdamsestraatweg

Ik was net een half jaar toen we verhuisden naar de Amsterdamsestraatweg nummer 16. Mijn vader was etaleur en verkoper bij van Seumeren en kon het souterrain onder de zaak huren. Dat stukje straatweg bestaat al lang niet meer, is gesloopt om plaats te maken voor de Daalsetunnel in de tijd dat ook Hoog Catharijne gebouwd werd. De kleuterschool aan de Herenweg doorliep ik met succes.Ik kan me er niets van herinneren. Wel weet ik dat we een paar kippen hadden in het kleine tuintje/ plaatsje dat via de keuken bereikt kon worden. Dat we vochten om een worm aan zo’n kip te voeren en dat mijn zusje er toen de tanden maar in zette, ‘hier, allebei een halve!’. Behalve mijn oudste zus kwamen er ook nog drie broertjes in deze kelderwoning ter wereld. Maar met vijf kleintjes in zo’n hok werd het toch te krap. We verhuisden naar een nieuwbouwwijk, aan de rand van de toenmalige stad. Mijn vader heeft in de aanloop naar die verhuizing kapstokjes en slaapkamerlampen gemaakt, gefiguurzaagde Disneyfiguren. En kleine Careltje mocht de verftubes aangeven, die kende alle kleuren. En dan praat ik niet alleen over rood en geel maar indigo, ultramarijn, oker en vermiljoen werden ook probleemloos aangereikt.

0 gedachten over “De Amsterdamsestraatweg

Voeg uw reactie toe

  1. Gaaf, in dat stukje Utrecht kwam ik veel toen ik stage liep in Buurthuis Pijlsweerd op het Houtplein. Veel door de Herenstraat gefietst als ik op de Straatweg boodschapjes ging doen. Wel wat later, want die vreselijke betonnen bakken van de Daalsetunnel waren er als… 1981-1982 was het… Toen al een verpauperde wijk, die de afgelopen 10 jaar weer wat is opgeknapt en opgekranneld. Wel gezellig, veel buurtcohesie!

  2. Van Seumeren? Was dat nog voor de voetbrug bij het Paardenveld? Maar dan aan de linkerkant v.a. de stad? Weet je dat ik me de situatie daar helemaal niet meer zo goed voor de geest kan halen? Terwijl ik er jaren gefietst heb naar en van school en later werk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑