Een nieuw internetadres (url)

zonder titel 2Eindelijk, het is zover, ik heb vanaf nu een weblog op eigen domein. Nu had ik al een eigen domein en ooit een website daarop lopen, www.de-mari.nl. Dat begon bij Worldonline, een jaar of vijftien geleden. Maar Worldonline ging ter ziele en we werden overgenomen door Tiscali. En Tiscali verkocht de hele boel aan Planet dat weer opging in KPN. En daarna splitste KPN de webhosting af en was ik volledig de weg kwijt. Het gevolg, mijn aan het domein verbonden e-mailadres bleef in de lucht maar de website raakte uit beeld. Toegegeven, ook laksheid mijnerzijds, herhaalde pogingen er iets aan te doen liepen vast op de onbereikbaarheid van de betreffende KPN-dienst. Het verhaal van kastje en muur, en er zijn nog heel veel wachtenden voor U. Maar ook van, ach, mijn blog bij WordPress rendeert, wat zal ik me druk maken.
Een paar weken geleden verzuchtte ik tijdens #blogpraat, een chat op Twitter, dat ik weg wilde bij KPN. En dat signaal werd opgevangen door KPN Webcare. Uiteraard eerst met een reactie van “Wat jammer, kunnen we iets voor je betekenen” maar toen ik aangaf dat ik het echt gehad had met deze club waren ze evengoed heel coöperatief. Ze hielpen me door uit te zoeken wat er mis was, ze zorgden voor een verhuiscode, kortom, alle lof!

Toen ik eenmaal die verhuiscode had moest ik natuurlijk verder, wie A zegt moet ook B zeggen. Er blijken tig bedrijven en bedrijfjes te zijn die aan webhosting doen. De prijzen lopen wel wat uiteen, de pakketten verschillen en, wie je ook vraagt, ieder noemt een ander.
Dit weekend gaf ik op Facebook en Twitter aan dat ik een webhost zocht. Er kwamen verschillende aanbiedingen en een tip van Linda, een blogvriendin. Zij meldde tevreden te zijn over Just Host van Petra Blankwaard en die ken ik ook uit de blogsfeer, heb ik zelfs wel eens in real live ontmoet, ik dacht in Almere.
De website was veelbelovend en de op die site gevonden aanbevelingen van medebloggers Elja, Ruud, Jacob Jan, Linda, Martha gaven de doorslag. Oh, en natuurlijk de mogelijkheid om een nieuwe domeinnaam te kiezen en de oude voor mijn e-mailadres te behouden. Met twee domeinen en een pakket voor webhosting was ik nog steeds fors goedkoper uit dan bij die geen service biedende KPN.

Twee dagen verder is alles geregeld. Goede uitleg, prima ondersteuning van Petra. Alles werkt naar behoren. Chapeau en aanbevolen dus!

Op het oude weblog zullen geen nieuwe blogjes meer komen. Dus, wil je me blijven volgen dan is de url die je vastlegt https://careldemari.nl/weblog hèt adres!

6 gedachten over “Een nieuw internetadres (url)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑