Eitje

Ligt het aan mij of wordt die hele Fipronilaffaire vreselijk overdreven? Natuurlijk hoort die troep niet in ons eten thuis en de veroorzakers van de ellende mogen ze van mij stevig aanpakken. Maar, als ik de zaak goed gevolgd heb is er maar een, hooguit een paar eierproducenten die eieren op de markt brachten met een te hoog gifgehalte. Volgens de norm dan en die schijnt idioot laag te liggen. Met andere woorden, de meeste uit de handel genomen eieren waren nog prima geschikt voor consumptie. En dat zeg ik niet, daar kwam al snel het RIVM mee en dat is toch een autoriteit op het gebied van de volksgezondheid.
We slaan in mijn ogen helemaal door als ook koekjes waar wat ei in verwerkt is uit de winkelschappen gehaald worden.
De eitjes die we in huis hadden toen de affaire bekend werd eten we gewoon op. Zoals we ook eieren aten in de periode dat de zaak al wel speelde maar er nog geen ruchtbaarheid aan gegeven werd.

2 Comments

Laat een reactie achter bij Rob AlbertsReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.