Reizen met de trein

Het onderzoek bij het NIOD verloopt voorspoedig. De vangst is niet bijzonder groot maar geeft weer een stukje duidelijkheid. We kunnen op tijd de terugreis aanvangen.

Ik ben netjes op tijd op Amsterdam Centraal. Vanaf perron 4a gaat om 15.19 de trein naar Rotterdam, in Woerden mooi ik uitstappen, daar staat mijn auto. Daar komt ie aan, de sprinter, daar rijdt ie door. Dag trein!

Het alternatief voor een half uur wachten is via Utrecht, daar overstappen. Dat moet dan maar! Ik pak de eerste de beste trein naar de Domstad. Daar, op Centraal heb ik ruim de tijd om de sprinter naar Woerden te pakken. Al met al zal ik wel een klein half uur later dan gepland op de parkeerplaats zijn. Het zij zo.

De perrons van aankomst en vertrek, 19 en 20 liggen naast elkaar. Kennelijk acht de reisplanner dat niet haalbaar maar op 20 staat de trein naar Woerden te wachten. De conducteur staat op het punt om het vertreksein te geven maar ik kan nog mee. Tien minuten ingelopen op het vermeende verlies.

Niet dat het allemaal zo belangrijk is, maar wel weer een ervaring rijker.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.