Gescheiden afval

Zoals in zoveel plaatsen hebben wij hier ook te maken met het scheiden van afval. De op te halen zaken zijn GFT, plastic, papier en restafval. Voor die restafval geldt een tarief dat rekening houdt met de hoeveelheid. Ik vind dat een eerlijke zaak, wanneer je goed scheidt heb je weinig restafval dus kost het niet teveel. Er zijn echter ook mensen die er een zooitje van maken en die krijgen daardoor de rekening gepresenteerd.

Groot afval, chemisch afval en nog wat van die categorieën kun je inleveren op de gemeentewerf. Nogal wat mensen brachten kennelijk hun standaard huisvuil on een vuilniszak naar de werf. Daar moeten ze nu per zak € 3 voor betalen. De wereld is te klein, zoveel onrecht!

Plastic wordt sinds kort niet meer op vrijdag maar op dinsdag opgehaald. Daarover is tijdig gecommuniceerd. Maar de boodschap is kennelijk niet bij iedereen aangekomen. Zo’n eerste vrijdag begrijp ik nog, je kunt iets missen. Maar als je de vrijdag erop weer ziet dat je afval niet is opgehaald moet er toch een belletje gaan rinkelen. Maar nee hoor, ook dit weekend zie je weer door de hele stad plastic afval. En door baldadigheid of harde wind verspreidt de troep zich door de straat.

Is dat nu echt nodig, vraag ik me af. Hou rekening met anderen, je buurtgenoten!

Een gedachte over “Gescheiden afval

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑