Tagliatelle met kalkoen en spinazie

We hebben gisteravond heerlijk zitten smullen van een tagliatelle met spinazie en kalkoenfilet. Ik had het recept op televisie zien passeren en de ingrediënten en bereiding in mijn kortetermijngeheugen opgeslagen. Dat met het idee, is het inderdaad zo lekker als het eruit ziet dan moet ik het maar eens uitschrijven. En dus zit ik nu achter mijn toetsenbord.

De boodschappen: voor twee personen
2 kalkoenfilets
parmaham
gorgonzolakaas
400 gram spinazie
1 kleine broccoli
1 Spaans pepertje
1 ui
2 teentjes knoflook
bakje pijnboompitten
200 gram tagliatelle

De vleesbereiding
Sla de filetjes plat tussen folie. Roerbak ongeveer een derde van de spinazie in olijfolie. Leg ongeveer een eetlepel van de spinazie op een filetje. Strooi daarover wat pijnboompitten en leg er wat blokjes gorgonzola op. Rol het geheel op en pak het in in twee plakjes parmaham. Leg het pakketje in een ovenschaal en herhaal deze oefening met het tweede lapje vlees. Het vlees hoeft niet gezouten te worden, de kaas en ham zijn zout genoeg.
Zet de ovenschaal 15 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Snijd de pakketjes in vijf, zes plakken.

De tagliatelle
Kook de tagliatelle en dente samen met de roosjes van een half stronkje broccoli. In de pan waarin de spinazie voor het vlees geroerbakt is fruit je de gesnipperde ui, de kleingesneden knoflook en de in ringetjes gesneden rode peper. Vervolgens roerbak je de rest van de spinazie. Na beide pannen afgegoten te hebben kan de inhoud bij elkaar gevoegd worden.

Voorbereiding 15 minuten, bereiding 15 minuten, dus met een half uur een heerlijke en verrassende maaltijd op tafel. Eet smakelijk!

0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.