Vliegeren

Ik wist niet eens dat het bestond maar er zijn vliegerfeesten waar enthousiastelingen bijeenkomen om hun vliegers op te laten. Sinds kort woont een van die vliegeraars hier in Schoonhoven en heeft een vijfentwintig soortgenoten bereid gevonden hier hun kunsten te vertonen. Op een veldje staan campers en caravans en vandaag worden de vliegers opgelaten. Belgen, Duitsers en Nederlanders, gekochte en zelfgemaakte prachtige exemplaren.

Gisteravond even gebabbeld met een Belg, dat wil zeggen, hij babbelde. Vol vuur, vol passie vertelt hij over zijn hobby. Over het materiaal, de scherpe touwen, de soms dure vliegers. Over topplaatsen voor hun bijeenkomsten, over zelfgemaakte vliegers, over wat wel en niet met windkracht vier, zes de lucht in kan. Dat er mensen zijn die wel twintig vliegers meenemen, een aanhangwagen vol.

Vandaag gaat het echt beginnen en vanavond gaan de vliegers zelfs met verlichting de lucht in. Jammer, ik heb andere bezigheden. Maar misschien pak ik er nog tussendoor wat van mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑