Wat een eikels in Brabant!

Na zondag heerlijk door de Chaamse bossen, zuidoost van Breda gefietst te hebben rijden we naar ons hotel in Oosterhout. Het navigatiesysteem adviseert ons op een gegeven moment linksaf te slaan, een wegafzetting staat dat tijdelijk niet toe. We staan voor rood licht en ik neem de alternatieven in me op. Met dat het licht op groen springt toetert meneer Kortlontje, hij heeft kennelijk haast. Ik haal mijn schouders op en rij rustig weg. Het gekozen alternatief wordt direct overgenomen, ‘ga na tweehonderd meter linksaf!’.
Even later halen we de tassen uit de auto en checken we in bij het hotel in het centrum van het dorp. We krijgen de kamersleutel, dumpen de bagage en lopen linea recta naar het marktplein. Bijna alle terrasjes in de zon zijn vol maar uiteindelijk vinden we nog een plekje. De vraag is hoe lang we daar in de zon kunnen zitten maar voor we bediend worden is er al een beter tafeltje vrijgekomen. Een dubbel en een tripel, een gezellig praatje met de ober, genieten!
Op teletekst zie ik dat PSV 3 punten in de Amsterdam Arena heeft opgehaald.
We bespreken een tafel, elders op de Markt voor half acht en keren terug in ons hotel om ons even op te frissen.
Het diner was lekker, we lopen nog een rondje en landen uiteindelijk op onze kamer. Een slaapmutsje en dan onder de wol.

Maandag, na een uitgebreid ontbijt laden we de tassen weer in de auto en halen de fietsen van het rek. Het weer mag dan wel niet zo uitbundig nazomers zijn als de dag ervoor, het blijft prima fietsweer. We kiezen voor een route, iets noordelijker dan de zondagse en gaan via Rijen en Gilze richting Tilburg. Maar eerst nemen we een kijkje bij een abdij aan de rand van Oosterhout. Sorry, vergeten (!) een kaarsje op te steken. Of er causaal verband is weet ik niet maar een kilometer of wat verder rijdt José met een platte achterband. De lekke band is snel geplakt met dank voor het aangereikte water en een fietspomp. We hebben wel een handpompje bij ons maar geef mij maar een gewone pomp.
Vanuit het zuiden wordt de lucht dreigender, we korten de route iets in en zijn om drie uur terug in Oosterhout. Kwamen we zondag een wijngaard tegen, maandag reden we eerst langs een boerderij waar damherten gekweekt worden voor de slacht (lekker, zo’n hertenbiefstukje) en nog geen kilometer verder een struisvogelfarm.

Beide dagen regende het eikels. De fietspaden lagen er vol mee, we hebben menig eikeltje tot moes gereden. En af en toe zou je willen dat je een helm op had, zo’n nootje kan behoorlijk aankomen!
Al met al weer twee heerlijke dagen en weer honderd kilometer erbij op de teller. Ik passeerde inmiddels de 4000 kilometer met trapondersteuning, geen moment spijt van gehad.

3 gedachten over “Wat een eikels in Brabant!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑