7-1, 71

Voor ons is het heel gewoon, de feestdagen duren een week langer dan voor de gemiddelde Nederlander. Na de Kerstboodschappen en een week later de voorbereidingen voor de jaarwisseling komt er voor ons nog een terugkerend evenement. Nee, niet Driekoningen, daar doen we niet aan. De kerstversiering is dan al opgeruimd, er wordt geen boterkoek gebakken waarin een enkele noot verstopt wordt.

Ik had een Kerstkindje kunnen zijn maar het was een koude winter in 1947. Ik had geen zin om naar buiten te komen. Dat heb ik nog, als het koud is blijf ik liever binnen. En, moet ik er toch uit dan liefst zo snel mogelijk terug. Dat laatste was geen optie in 1947, eruit is eruit, er is geen weg terug! In 1948 was ik de eerste boreling in het schippersdorp Vreeswijk.

De afgelopen dagen hebben we de nodige boodschappen gedaan. Er moet wat gegeten en gedronken kunnen worden door onze gasten. Maar alles is in huis en, voor zover nodig zijn de voorbereidingen achter de rug. Het feest kan beginnen! Vandaag al de nodige gasten, ze zijn een paar dagen te vroeg dit jaar maar dat komt ons nu eenmaal beter uit. En dan nog een paar dagen nadruppelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑