Boerenkool

Vakantie is core business. En daar hoort natuurlijk ook terugkomen van vakantie bij. Een koffer vol vuile was, een paar keer draaien, een stapel strijkgoed.

De laatste strandwandeling, nog een frappé, het vliegtuig wacht.

Fijn om weer terug te zijn. Die koffer vol vuile was nemen we voor lief. Drie keer draaien en een berg strijkgoed, er is makkelijk overheen te komen.

Traditioneel eten we een oerhollands maal, die eerste dag terug. Nu moet gezegd dat terugkomen meestal rond begin februari en begin oktober is. Van het warme subtropische eiland in het vrieskoude of herfstnatte Nederland, de behoefte aan een stevige hap is dan aanwezig.

Genoten van de moussaka, kleftiko, stifado en souvlaki is het tijd voor de stamppot. Deze keer boerenkool met een bal gehakt. We zijn weer helemaal thuis.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.