Hans, Grietje en het kersenpittenspoor

Voor mijn dagelijkse wandeling kies ik deze zaterdagmorgen voor een rondje Hem. Langs de provinciale weg richting Bergambacht en dan over de Hem voor de terugweg langs de Lek, door het oude centrum huiswaarts.

Het duurt even tot het tot me doordringt dat ik al een tijdje kersenpitten op mijn pad zie liggen. Om de zoveel meter liggen er een paar.

Hebben Hans en Grietje voor een pittenspoor gekozen nu dat van broodkruimels niet had geholpen?

Op de hoek naar de Hem is een boomgaard. Kersen te koop staat op een groot bord langs de weg. Tussen de bomen wat plukkers, voor het winkeltje de nodige fietsen. Passanten die hun portie versgeplukt willen meenemen.

Die pitten laten zien dat niet ieder gekocht pondje ongeschonden de fruitschaal haalt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑