Kleur en staar

Een paar weken geleden ben ik geopereerd aan mijn rechteroog, de staar is verwijderd en ik kreeg een nieuwe lens. Waar ik niet direct op gerekend had is dat het rechteroog de kleuren nu veel intenser waarneemt. Dat maakt ook duidelijk dat ik er, wat het linkeroog betreft, ook aan zal moeten geloven. Wanneer?, ik ga dat maandag aanstaande met de oogarts bespreken.

Mijn moeder zei me met enige regelmaat dat ik van die felle kleuren gebruikte in mijn schilderijen. “Dat had je vader ook als hem iets dwars zat, wat scheelt eraan?” Wel, ik had geen idee, er zat en zit me niets dwars. Met andere woorden, ik begreep haar opmerking niet, in eerste instantie al over het kleurgebruik. Nu begrijp ik wat ze bedoelt, de kleuren zijn vaak intenser dan ik ze bedoeld had, alleen ik zag dat gewoon niet.

Hoe lang ik dit al heb? Geen idee, het is een proces dat er langzaam insluipt, ook mijn kinderen zag ik niet groeien en toch zijn ze van een halve naar bijna twee meter gegaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.