Mea culpa

Mijn schuld, toegegeven. Ik had er al geen vertrouwen in en besloot, niet voor de eerste keer, niet naar de wedstrijd van het Nederlands voetbalelftal te gaan kijken. Toen de sudoku was opgelost schakelde ik even en prompt scoort de tegenstander, 0-2 al. Een extra aanvaller, een schijnbare opleving die paar minuten voor rust. Ik vind het wel best, het laatste kwartiertje, twintig minuten, neem ik me voor. En ik voer mijn voornemen uit. De tv staat nauwelijks aan, 0-3. Ik straf mezelf, dan moet de beker maar helemaal leeg. Tegen tien Tsjechen komen ze op 1-3, ik begin dit blog te schrijven. En dan ineens 2-3! Nog maar twee doelpunten in de laatste tien minuten. Ik heb het meer meegemaakt dat een wedstrijd op het eind volledig omslaat. O ja, en nog een doelpunt in die andere wedstrijd, wel graag aan de goede kant. Maar goed, zelf winnen is in ieder geval nodig en dat deel kun je beïnvloeden. Voor de zekerheid, de eerste zinnen staan al, zet ik het blogje maar even in de parkeerstand. Schwalbe van van Persie, de verslaggever van dienst kan me nog meer vertellen. De scheids trapt er niet in. Anders had het zomaar 3-3 kunnen zijn, we zijn er bijna! Maar we verdienen er helemaal niet bijna te zijn, laat staan helemaal. Inzet in de laatste minuten, mooi hoor. Maar het ziet eruit alsof ik 45 jaar geleden tegen Lekvogels 5 speel, geen pass komt aan.
Ik voel me schuldig, had ik dat stelletje maar vanaf het begin van het toernooi gesteund, het was ongetwijfeld beter afgelopen!

En dan weer over tot de orde van de dag. Die Bukraket is gelanceerd en de MH17 heeft haar einddoel niet gehaald, nauwelijks nieuws. De vluchtelingenstroom haalt het journaal niet, er zijn belangrijker dingen te melden. Opsporing verzocht zoekt een hufter die doorreed na een aanrijding en twee hufters die een oudere dame overvallen en naast de trouwring van haar overleden man haar vertrouwen in de mensheid ontnemen. Opgelicht meldt het trieste verhaal over een oplichter die lichtgelovigen nog verder in de financiële problemen weet te werken. De wereld draait door, wil ik maar zeggen.