Openluchtmuseum Ootmarsum

Een bungalow huren betekent op tijd weg, in dit geval om 10.30 uur. Het huisje kan dan op tijd schoon zijn voor de volgende gasten.

We wilden niet de hele dag besteden aan reizen en thuiskomen, uitpakken en opruimen. Een uurtje iets anders kan best. En, hè weer werkte mee!

Op onze fietstocht, dinsdag, waren we langs een openluchtmuseum gereden. Een blik in het verleden van Twente en de inwoners van honderd, tweehonderd jaar geleden. En dat op nog geen acht kilometer van ons vakantiepark.

Eerder hebben we elders dit soort musea bezocht, bijvoorbeeld in Zoutkamp, Giethoorn, Enkhuizen en op Texel. Natuurlijk zijn er overeenkomsten maar ook regionale verschillen. Ootmarsum is in ieder geval ruim opgezet en biedt een goed inzicht in de Twentse verhoudingen tussen arm en rijk.

Wat we altijd leuk vinden is de link naar spreekwoorden en gezegden.

Een bescheiden lunch stond aan het begin van een rustige terugreis. Zonder noemenswaardig oponthoud bereikten we Schoonhoven.

Het zit er weer op, we boften met het weer en de accommodatie. In de koffer wat krentenwegge om terug te kijken op een leuke week.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑