Schotelhapjes

garnaalGisteravond weer een avondje culinair koken. Op het programma Spaanse tapas en daar kun je alle kanten mee op. stuk voor stuk geen tijdrovende klussen, noch in voorbereiding, noch in het afwerken. Maar wel leerzaam, andere smaken dan je gewend bent bij elkaar brengen. Leuk werk maar het leukste is toch het samenwerken. Samen dollen, samen verantwoordelijkheid nemen, alles op zijn tijd.
Zelf doe ik het al een aantal jaren en het belangrijkste heb ik geleerd, durven. Durven afwijken van het recept, aanpassen aan wat de keukenkast en koelkast op dat moment te bieden hebben . Smaken herkennen, weten wat smaakcombinaties doen. Het lijkt dat mijn schilderservaring daaraan een bijdrage levert. Het idee is hetzelfde. Het kleurenpalet is beperkt doch zo samengesteld dat je nagenoeg alle kanten op kunt. Rood en geel maakt oranje, voor groen heb je je blauw en geel nodig. Basale kennis en verder is het proberen. Een beetje meer geel, een beetje meer blauw, proeven, op zoek naar de juiste verhouding.
Heerlijke hapjes, iedereen deed zijn best en dat kwam het resultaat ten goede!

5 Comments

Laat een reactie achter bij Rose-marieReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.