Tien jaar jonger

Toen ik vijf weken geleden mijn lange haren inleverde en met een kort koppie terug kwam van de kapper waren de complimenten niet van de lucht.

“Dat had je veel eerder moeten doen, je lijkt wel tien jaar jonger!” Hoewel ik nu niet direct een ijdel type ben kan ik natuurlijk niet ontkennen dat het me streelde. De enkele dame die er zelfs twintig jaar van maakte verdacht ik van slijmen, je kunt natuurlijk ook overdrijven. De metamorfose viel in ieder geval in de smaak.

Maar net als de bloementelers de groei van hun rozen en tulpen niet tijdelijk stil kunnen zetten kan ik de groei van mijn haar niet afremmen. Het wordt onderhand tijd om weer eens naar de kapper te gaan. Maar ik durf het niet aan. Om twee redenen, ik behoor tot de gevarenklasse waar het het coronavirus betreft en ik ben nog te verkouden en wil de kapster niet besmetten.

Als deze crisis te lang gaat duren ben ik straks weer tien jaar ouder,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑