Verkeersinformatie

Het is zondagmiddag, even na enen. De nieuwslezer op de radio rondt af met verkeersinformatie. Omdat we op het punt van vertrekken richting Noord Holland staan spits ik even de oren, het is hier vandaan of over de A2 maar Ajax speelt thuis en dat zorgt doorgaans voor wat extra drukte, of over A12 en A4, wat extra kilometertjes.

Verkeersinformatie: Een ganzenfamilie loopt op de A12 van Arnhem naar Utrecht, een dierenambulance is onderweg.

Ik zie in gedachten vader en moeder gans op de snelweg wandelen, de kinderschare met moeite bij elkaar houdend. Als een soort schapedoezen rennen ze langs en om hun kroost, al snaterend dat ze op moeten passen voor al die auto’ s. En die automobilisten? Die vormen al snel een lange colonne, langzaam volgend in de ganzenpas. Slecht georganiseerd, denk ik nog. De dierenambulance is onderweg maar had die niet als bezemwagen direct achter de wandelaars aan moeten sluiten?
Overigens, ik zou toch, moest ik wandelen van Arnhem naar Utrecht, niet de A12 hebben uitgekozen. Een stukje langs de Rijn tot Rhenen of Elst, dan de Utrechtse Heuvelrug op, koffie in Doorn, langs de Langbroekerwetering en dan bij Bunnik de Kromme Rijn genomen hebben. Dan heb je een mooie afwisselende route. Maar ach, domme ganzen, hè!

2 gedachten over “Verkeersinformatie

Voeg uw reactie toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑