Het Zuiderzeemuseum

De koster zal een hekel gehad hebben aan poetsen gezien bovenstaande tekst die we in het kerkje in het Zuiderzeemuseum vonden, gisteren. We waren wel eerder in Enkhuizen geweest maar toen ontbrak ons de tijd dit openluchtmuseum aan te doen.

Eerst met de boot naar het museum, een tien minuten varen vanaf parkeerplaats en kaartverkoop. Een leuk museum maar voor ons na menig bezoek aan streekmusea vaak meer van het zelfde. Maar ook af en toe wel iets nieuws. Zo zagen we hoe touw geslagen wordt, best wel een inventief en effectief proces. Knap hoe men dat in het verleden ontwikkeld heeft.

Het was al relatief rustig, gelukkig. Dan kan enerzijds komen door het weer, ook gisteren was het weer tropisch warm, zelfs al was het in West Friesland al gauw een graad of drie, vier minder heet dan elders in het land. Aan de andere kant, de scholen in deze regio zijn weer begonnen.

Het was hoe dan ook een geslaagd uitje dat we samen met en bij Theo en Trudi afsloten met een lekker avondmaal.

Op de terugreis werden we nog getrakteerd op een verrassing. Reeds op de A10 Noord zagen wij een dreigend donkere lucht maar we reden nog droog de Zeeburgertunnel in. Toen we daar weer uitkwamen kregen we echter meteen de volle laag. Een gigantische onweersbui dwong ons en andere automobilisten het even wat kalm aan te doen. De temperatuur zakte in no time van dertig naar drieëntwintig graden. Bij Abcoude was het weer droog en bij Utrecht was de buitentemperatuur al weer terug op dertig graden.

Al met al was het weer een geslaagde dag, driedaagse zelfs na Zwolle en Nunspeet. Vanaf vandaag weer terug in het normale ritme.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑