Kunstbeurs 2016 in Ahoy

Het is zondagmiddag, druilerig novemberweer. In Ahoy is een kunstbeurs en nog iets maar daar komen we later pas achter. Eerst moeten we maar eens zien dat we er komen. Op de Van Brienenoordbrug wordt ons vriendelijk verzocht de ringweg te volgen, we gehoorzamen, het zal wel een goede reden hebben. Eenmaal van de ringweg af staan we stil, af en toe mogen we een stukje opschuiven. Over de laatste kilometer doen we bijna een half uur. Dat zal toch niet allemaal voor die kunstbeurs zijn, veronderstellen we. In een andere hal blijkt ook een evenement te zijn en dat lokt kennelijk heel wat gezinnen met kleine kinderen. Bovendien is het als altijd koopzondag op het Zuidplein en daar komt ook het nodige kooplustig publiek op af, zeker nu Sinterklaas weer in het land is.
We parkeren de auto nadat we besloten hebben de volgende keer maar aan de oostkant van de Maasstad de metro te nemen. We betalen de schandalige prijs van dertien euro voor een parkeerplaats, ongeacht de tijd die je er staat en voor ons zal dat niet meer dan zo’n anderhalf uur zijn. Maar goed, we zijn er!


Een dikke tweehonderd kunstenaars hebben een stand gehuurd en werkelijk volgepropt met hun werk. Schilderijen, beeldhouwwerk, fotografie et cetera. Een voorzichtige schatting, ze exposeren gemiddeld acht à tien werkstukken, er zullen al snel een tweeduizend kunstwerken staan, respectievelijk hangen. Het is een drukte van belang, veel kijkers, sommige kopers. Veel mooi werk, te veel. We zien door de bomen het bos niet meer, worden meegesleept in de stroom bezoekers, kunnen nauwelijks ons eigen tempo bepalen. Jammer, op je gemak genieten is gewoon niet te doen.

De terugweg rijden we binnendoor, door IJsselmonde. Grote stukken weg zijn in verband met werkzaamheden opengebroken maar, omdat er nauwelijks verkeer is kunnen we snel doorrijden. Begrijpelijk, dat verzoek de ringweg te volgen, dus. In een goed half uur zijn we thuis, genieten we van een kopje thee. Met de metro zouden we veel langer onderweg geweest zijn.

Hoewel geen museum heb ik dit bericht toch ook maar in de categorie musea opgenomen.


2 gedachten over “Kunstbeurs 2016 in Ahoy

Voeg uw reactie toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑