Stadsmuseum Woerden

Gisteren brachten we een uurtje door in Stadsmuseum Woerden. De belangrijkste onderwerpen in dit museum zijn de archeologische vondsten uit de Romeinse tijd en een tijdelijke expositie over kaas in de kunst.

Romeinen in Woerden

Woerden ligt aan de Oude Rijn en daarmee aan de noordgrens van het Romeinse Rijk. Bij opgravingen zijn daar de nodige vondsten gedaan waaronder een schip dat begin deze eeuw bij de bouw van een parkeergarage ontdekt werd.

Kaas

En Woerden ligt midden in het Groene Hart, in het land van de zelfkazende boeren. En wat ligt er dan meer voor de hand dan aandacht besteden aan kaas? Oude en jonge kaas op oude en jonge schilderijen. Stillevens waarvan je zin krijgt in een broodje Reypenaar, tafereeltjes van ontbijtende families uit de Gouden Eeuw. Alleszins de moeite van een bezoekje waard. De leukste is volgens mij deze van Silvia Overheul:

Het centrum

Het was schitterend weer en we hebben dan ook nog even door het historische centrum geslenterd op zoek naar een plekje in de zon voor ons broodje kaas. Op een prachtig pleintje, uit de wind in de zon bij Brownies en Downies genoten we van deze toegift van de herfst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑