Betoverend geheimzinnig

Eh, nee, geen pas ontdekt onbekend schilderij van Jeroen Bosch maar het ligt in het psychedelisch verlengde. Vrijdagavond genoten we een tripje naar Memory Lane. De reisleider reed ons door eindeloze aardbeivelden, we kwamen een walrus tegen, hoorden de brandweerbel op Penny Lane. Moeder zou eens moeten weten van die dwaas op de heuvel met zijn zachtjes huilende gitaar om de rijke man. Betoverend beeld, magisch geluid. Kortom een geweldige rondrit of zoals de reisleider het noemde magical mistery tour.
De Beatles traden al niet meer op in het openbaar, de gillende jeugd maakte het hen onmogelijk hun eigen muziek nog te horen tijdens een concert. Ze waren noodgedwongen een studioband geworden. Met historisch materiaal, vernieuwend, boeiend van begin tot eind. Zes albums waaronder Magical Mistery tour.
De fab four speelden de nummers nooit live, nooit in concertzalen of op festivals, we moesten het doen met vinyl.
Vrijdagavond zaten we in de Goudse Schouwburg, de première van Magical Mistery Tour Live , uitgevoerd door The Analogues, niet zomaar een tributebandje. Met strijkers en blazers en zoveel mogelijk op de originele instrumenten die de Beatles gebruikten. Dat wil zeggen, hetzelfde merk/ type gitaar, orgel, et cetera. Ik moet dat geloven, heb er zelf absoluut geen verstand van maar door de ogen te sluiten verplaatste je je eenvoudig van de zaal naar de originele LP. Zo ongeveer per nummer wisselden de gitaristen van instrument, hen aangedragen door een tweetal ingehuurde specialisten. Na de pauze werden ook nummers van andere albums gespeeld. Een feest der herkenning. De teksten die bijna letterlijk zijn blijven hangen, de intro’s die meteen te plaatsen waren. Met hun spetterende optreden, doorspekt met anekdotes, maakten The Analogues deze avond tot een geweldige ervaring.
Er stonden relatief veel fietsen met trapondersteuning in de rekken bij de zaal, de grijze plaag of liever al die oudere jongeren voelden zich weer even twintig.

 

4 gedachten over “Betoverend geheimzinnig

Voeg uw reactie toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑