Rondtrekkend circus

crcus
Bestaan ze nog, de rondtrekkende circussen? Iedere stad en ieder dorp werd aangedaan. Kleurige levensgrote posters kondigden de colonne vrachtauto’s en personenauto’s met caravans die de omvang van een woonwagen hadden aan. De enorme tent werd in één dag opgezet, liefst op een centraal gelegen terrein. Voor de voorstelling mocht je voor een paar centen naar de stallen en hokken. Paarden, olifanten en leeuwen, die zag je niet iedere dag!
“Hooggeëerd publiek!” En ja hoor, daar hoorde jij dan bij wanneer de spreekstalmeester de artiesten aankondigde, de clowns duikelden over elkaar heen, de ruiters met hun voltige, de acrobaten en de dierentemmers, alles was even mooi en spannend. Doodmoe van al dat nieuws, uitgeput naar huis, een hoofd vol herinnering.

0 gedachten over “Rondtrekkend circus

Voeg uw reactie toe

  1. Rondtrekkende circussen… ze zijn minder om minder van deze tijd. Niet in het minst door de regeltjes en wetten die stellen dat het temmen van dieren, je weet wel het aanleren van kunstjes of het nu zacht- dan wel hardleers is, gelijkstaat met dierenmishandeling. Tja,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑