Nat

Bah, regen, regen en nog eens regen. De hele dag het licht aan, je zou er mistroostig van worden.

Mijn dagelijkse wandeling, ‘s morgens, past net tussen de regendruppels. De laatste meters moet ik stevig door stappen en juist voor de bui ben ik weer binnen.

Dat lukt niet als ik later boodschappen ga doen. Ik kies het moment daarvoor op advies van Buienradar en kom drijfnat thuis met de aubergines en haring in tomatensaus.

Gelukkig ligt er nog een foto uit de NRC van vorige zaterdag die ik wil gebruiken voor een schilderij. Aan het werk dan maar. Met de tong uit de mond ploeter ik, op het gezicht vooral. Helemaal tevreden ben ik nog niet, vooral rechtsonder is te oranje. Maar het hoeft ook niet in een keer af te zijn.

Voor ik aan het eten bereiden ga kijk ik uitgesteld naar Sterren op het doek. Hadewich Minis is het te portretteren onderwerp. Een leuk programma met altijd wel wat leermomenten.

En dan de laatste taak van vandaag. Ik halveer de aubergine en lepel het vruchtvlees eruit. Een uitje fruiten, een teentje knoflook en dan tomaat en het uitgelepelde vruchtvlees in de pan. De haring gaat er op zijn laatst bij om even wat warmer te worden. Ondertussen is de oven voorverwarmd tot 200 graden. Ik vul de lege aubergines, strooi wat parmezaanse kaas over het geheel en schuif de schaal de oven in voor 20 minuten. Net genoeg om een sudoku op te lossen.

Buiten is het nog steeds nat en mijn schildersdoek is nat. Maar er staat ons een heerlijke maaltijd te wachten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.