Nog wat oefenen

Al snel verwisselde ik de spijkerbroek voor een korter exemplaar. De zon scheen uitbundig en al het eerste kopje koffie genoten we in de achtertuin. Niet veel later moest ik zelfs de schaduw opzoeken, het werd me te warm. Later kwamen er meer wolken maar we konden lekker buiten blijven.

Ik heb ook weer een uurtje zitten tekenen. Zaterdag kocht ik een potje Oostindische inkt en tekende ik al wat plaatjes van Rien Poortvliet na. Nu maar eens een portret met inkt getekend. Best lastig om er wat diepte in te krijgen. Met kleuren gaat dat makkelijker, een donkerder kleur aan de schaduwzijde bijvoorbeeld. Ik heb er de cover van het boek van Hendrik Groen maar eens bij gepakt, als voorbeeld. Natuurlijk zijn ook hier de schaduwpartijen donkerder, voller gearceerd. Maar mijn portret is van een baarddrager en dan wordt het lastig om het onderscheid te maken.

Ik denk dat het redelijk gelukt is.

One thought on “Nog wat oefenen

Add yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑