Aspergesoep

Van tijd tot tijd, uiteraard gedurende het seizoen, eten we asperges, het witte goud, een koningsmaal. Zorgvuldig schillen, de kontjes eraf snijden en dat ‘afval’ vooral niet weggooien! Een gesnipperd uitje erbij en lekker bouillon ervan trekken, zou ik zeggen. Daarna kunnen de schillen alsnog weg. En zo had ik weer een paar liter bouillon in de vriezer, wachtend op het moment dat ze van dienst kon zijn.
Donderdag werden de gasten van Stichting SWOS bij de sociale maaltijd onthaald op asperges, dat was uiteraard een feest. En er bleef maar weinig over, dat laat zich raden. Maar voor de geplande soep had ik ook maar weinig nodig, twee, drie stuks was genoeg en ik heb ze (uiteraard met toestemming) meegenomen.
En gisteren hadden we twaalf eters die we onthaalden op een heerlijke risotto, voorafgegaan door een kommetje aspergesoep. De bouillon werd wat gebonden met een roux van roomboter en bloem (in gelijke delen) en de gekookte asperges verdwenen in kleine stukjes in de pan. Een onsje gerookte zalm vervolmaakte het geheel. Smullen!

6 Comments

  1. Aspergesoep, niet te versmaden, of andere soep … met dit herfstweer kan je zo’n warmmaker wel gebruiken…brrrr…zo koud en nat zeg…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.