Pittige veldertjes 2

Klopt, gisteren had mijn blog als verwarrende titel pittige veldertjes. En behalve een uitleg over veldertjes verwees niets naar de kapucijntjes, laat staan dat het pittige verklaard werd. Ik zal dat nu goedmaken met een heerlijk recept.

Wat heb je nodig voor twee personen?

  • 500 gram veldertjes of kapucijnen
  • Een prei
  • Een ui
  • Knoflook
  • 125 gram champignons
  • 50 gram spekreepjes
  • 200 gram rundergehakt
  • Een bouillonblokje
  • Ketjap Manis
  • Sambal
  • Theelepel kerrie

En dan?

Bak de spekjes, rul het gehakt met de ui en de kerrie. Roerbak de prei en de champignons in een hapjespan en voeg gehakt en spek toe. Meng het bouillonblokje met de ketjap en sambal en een beetje heet water en voeg ook dat toe. Tenslotte de veldertjes (komen ze uit een pot dan uitgelekt) erbij en goed doorwarmen.

Wij hebben hier genoeg aan maar het kan natuurlijk heel goed opgediend worden met zilvervliesrijst.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑