Boek en #SG17-8

Boek

Ik vond vorige week bij mijn moeder een alleraardigst boekje. Nou ja, vond, ik wist dat ze het had maar had het een tijdje niet gezien. Ik moest natuurlijk meteen aan deze rubriek denken en nam het (met toestemming) mee naar huis. Ze vertelde nog dat ze het boek jaren terug ook voor haar zus had willen kopen maar dat het niet meer verkrijgbaar was.

Onderweg naar huis bedacht ik dat ik het toch via Bol.com tweedehands zou kunnen proberen en ging, eenmaal thuis, direct en met succes aan de slag. Inmiddels ben ik in het bezit van een, zij het oudere druk, een boekje uit 1984. Ooit was het van een bibliotheek maar inmiddels afgestempeld en kennelijk verkocht.

Louter toeval dat het woord van afgelopen week ook boek was. En ook nu moet ik naar mijn moeder verwijzen. Die was helemaal niet zo scheutig met spreekwoorden maar ze maakte ons wel, iedere keer dat de kans zich voordeed, duidelijk dat het moeilijk is andermans boeken te lezen. En het was ons dan wel duidelijk dat we gerust een boek van een vriendje of vriendinnetje mochten lezen maar dat ze iets heel anders bedoelde. Oordeel niet te snel op basis van een enkel gegeven, alles weten is alles begrijpen.

Wat is de bedoeling?

spreekwoord
Ik geef iedere dinsdag op dit blog een woord dat in Nederlandstalige spreekwoorden of gezegdes voorkomt. Aan de hand van dat woord kies je een spreekwoord en dat bespreek je. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Net als bij de WOT plaats je een link naar je blog onder de opdracht. Op Twitter en Facebook kun je je uitwerking melden met de hashtag #sg17. Hierbij staat sg niet voor soortelijk gewicht maar voor spreekwoorden en gezegdes, 17 verwijst naar dit jaar.

Hier vind je de opgaven tot nu toe.

Het woord voor deze week

Het woord voor deze week is galg.

4 gedachten over “Boek en #SG17-8

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑