Op ananas lopen

Op ananas lopen, Kent u die uitdrukking? Ik niet, wel op eieren lopen. Maar op eieren kan ik niet lopen. De rauwe variant en het zacht gekookte ei worden gegarandeerd geplet, ik denk dat er zelfs van hardgekookte eieren niet veel overblijft. Op eierkooltjes, bestaan die nog?, zou wel kunnen.

Op ananassen loop ik echter regelmatig een dagje, dat is voor mij geen enkel probleem.

Er wordt tegenwoordig nogal gepleit voor het afschaffen van spreekwoorden. De reden is dat mensen zich er niet in herkennen. Wat is een stuiver of een daalder? Ik zie nooit een koe met horens, en wat moet ik me voorstellen bij een hond in de pot. En ik heb het wel eens geprobeerd maar het lukt je nooit, twee vliegen in één klap slaan.

Laat mij maar op ananas lopen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑