Een welbestede donderdag

Het loopt tegen negenen, ik zit aan de eerste koffie en neem de dag door met het aanwezige personeel van de Stichting SWOS. Meestal ben ik er niet zo vroeg bij maar ik heb me laten strikken voor een kookbeurt. Een kookbeurt met een speciale gast, wethouder Pieter Neven.
Raadsleden van Krimpenerwaard kunnen deze zomer voor een stage kiezen en op die manier kennis maken met activiteiten binnen de gemeente. Hoewel geen raadslid leek het hem wel leuk eens een kijkje te nemen in de keuken van de Stichting SWOS. De SWOS nam dit letterlijk op en zo stond de wethouder jongstleden donderdag ineens te koken voor veertig man. Niet alleen natuurlijk, hij werd bijgestaan door een paar ervaren kookvrijwilligers. De gasten lieten zich het zomerse maal, kippensoep, gebakken aardappelen met sla en een kipschnitzel en fruit toe, goed smaken. ‘Is het feest vandaag?’, vroeg een van de eters. ‘Welnee, het is hier elke dag feest’, wisten de andere gasten te vertellen. Pieter Neven vond het in ieder geval een geweldige ervaring! En voor de SWOS was het weer een uitgelezen mogelijkheid om haar nut en plaats in de Schoonhovense samenleving te tonen. Kortom, iedereen tevreden!

Tegen tweeën ben ik weer thuis, tijd voor even rust. Zo’n kookklus vergt het nodige van mijn rug. Te lang staan is niet goed voor me. Maar na een half uurtje gaat het weer en tik ik bovenstaand stukje voor ons lokale huis aan huisblad. Een foto erbij en inmiddels staat het op de site van Het Kontakt.

Dan wacht een nieuwe kookklus en in dit geval moet ik het menu zelf bedenken. Ik hou het eenvoudig en maak een romige pasta met tuinboontjes en spek. Eerst even een praatje met de na tien weken van vakantie teruggekeerde buren. Ze zijn auto en caravan aan het uitpakken, de echte verhalen komen later wel. Ik haal in twee keer de benodigde ingrediënten in huis, ik was de eerste keer de room culinair vergeten. Nu is het geen straf om met dit weer naar de winkel te fietsen, wel een beetje dom om het niet in een keer goed te doen.

En dan heb ik eindelijk tijd voor het ochtendblad.

De WOT van deze week is hashtag, wel voor gisteren #geslaagd. Een teleurstelling, door een mogelijke scheidsrechterlijke dwaling haalde Utreg de volgende ronde niet tegen miljoenenploeg Zenit Sint Petersburg. Vooruit, nog een hashtag, #forzautreg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑