Het vriendinnetje van de prinses

De prinses heeft een nieuw vriendinnetje. Ze is een keertje meegekomen met een van de hockeyvriendinnen van de prinses die op het paleis kwamen spelen. Een heel lief en slim meisje al was ze wel wat anders dan de anderen. Ze hoorde niet tot o.s.m. fluisterden de hockeymeisjes, dat kon niet goed gaan. O.s.m., ons soort mensen. Het nieuwe vriendinnetje van de prinses droeg geen merkkleding maar die vodden van de Primark. Ze praatte ook anders, plat en soms daardoor slecht verstaanbaar.
De koning vroeg zich af of dit wel goed zou gaan, misschien zou de prinses wel dingen leren die niet in het milieu pasten. En dus besprak hij het probleem met zijn raadsman.
‘ Ik zou voorzichtig zijn, majesteit. Misschien komen er straks nog meer van die meisjes. Straks wil het prinsesje ook naar de Primark.’
‘Maar ik kan het meisje niet zomaar de deur wijzen’, zei de koning. ‘ Het journaille zal me het verwijten, me hoogmoedig en elitair noemen’.
De raadsman dacht na en kwam toen met de oplossing: ‘ Majesteit, u kunt haar inderdaad niet weigeren. Maar gun haar niet van uw luxe, als uw dochter een brownie eet geeft u haar een korstje brood. Ze zal zich hier niet thuis voelen en vanzelf weer weggaan. En haar soortgenootjes zullen niet meer willen komen!’
De raadsman kreeg een forse salarisverhoging en ons soort mensen zwolgen nog lang en ongelukkig in hun overdaad. Tot het vriendinnetje groot geworden was en nog veel meer geleerd had. Haar wraak was zoet, ze was immers een lief meisje.

6 gedachten over “Het vriendinnetje van de prinses

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑