Märklin en pilsner

Ik moest even aan die treintjes denken die ik nooit gehad heb. Of eigenlijk moest ik er herhaaldelijk tijdens onze reis door Duitsland aan denken. We reden over grote bruggen die dalen overspannen. En dan zie je in de verre diepte kleine vakwerkhuisjes, dezelfde als die bij het zelfbouwpakket van dit merk horen. In ieder geval op afstand. Prachtige plaatjes wanneer het dal zonovergoten is. Dat was het niet altijd! Naarmate we Tsjechië naderden werd het somberder. In het Ertsgebergte reden we door de wolken. wel grappig daar, zo’ n beetje langs de grens reed een toeristisch treintje. Eerst zagen we alleen rookpluimen maar op een gegeven moment stonden we voor gesloten spoorbomen en moesten we wachten op een heuse stoomlokomotief die  zes wagons trok. Ik denk omdat het koud was, maar de paar passagiers zaten in de restauratiewagen. Ik heb ze geen ongelijk gegeven. Inmiddels zijn we in de buurt van Plzen, de plaats die pilsner  zijn naam gaf. Later vandaag rijden we nog langs Budejovice waar de Budweisers vandaan komen. Maar daarmee komt dan wel een eind aan de bierbedevaart. We rijden door naar Moravië en dat is een wijnstreek. Brno is ons volgende doel, benieuwd wat we daar zullen treffen.

Misschien moet ik nog even vermelden hoe het eergisteren met de Wifi ging. Want Wifi hebben ze toch tegenwoordig overal? Ook dus in ons hotel Waldblick in Bad Hersfeld. Maar de oude baas vond het maar onzin, hij had zijn hele leven zonder internet gekund. Wat moet je nu met internet? Op mijn vraag hoe hij reist, nog met postkoets en trekschuit, gaf hij de code. Maar een verbinding maken bleef onmogelijk. Gistermorgen, bij het ontbijt, hoorden we dat de code niet 1907 maar 1997 was, zijn medewerkster wist het natuurlijk wel. Ach, we konden ook best een dagje leven zonder internet.

0 Comments

  1. Bwa, zaterdag gaan we voor 4 dagen naar Frankrijk. Er is internet aanwezig maar geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om daar gebruik van te maken. En november, een hele week aan zee, idem. Ik mis dat voor geen cent 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.