We mogen weer!

Stapje voor stapje, maar we krijgen meer ruimte. Het is in ieder geval duidelijk dat de IC’s niet meer vol liggen met coronapatiënten en de aantallen ziekenhuisopnames en de dagelijkse gerelateerde overlijdens teruglopen.

Het lijkt er ook steeds meer op dat de onderbouwing van de maatregelen gemanipuleerd wordt. Ik schreef al eerder over de onduidelijke cijfers, achterstallige informatie, verkeerd interpreteren. Vergelijkingen die mank gaan, iets met appels en peren.

Onduidelijke instructies ook, wat mag wel, wat niet. De ene keer gebaseerd op de informatie van RIVM en aanverwant, de andere keer op het gepijlde onderbuikgevoel, denk aan scholen dicht, en weer open. Denk aan het gebruik van mondkapjes.

Vind je het dan gek dat mensen hun eigen weg gaan zoeken. Dat ze massaal hun vierhoogachter flatje verruilen voor een bezoekje aan het park of een poging bos of strand te bereiken?

En toch blijft het volgens mij belangrijk voorzichtig te zijn en rekening met elkaar te houden. Dat betekent ook dat, heb je de luxe van een eigen tuin je ruimte laat aan die flatbewoners. Dat betekent ook dat, als je alle dagen thuis bent, de ruimte gunt aan degene die moet werken.

Doen we het niet dan gaat waarschijnlijk de boel weer op slot! Met alle gevolgen van dien, ook economisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑