Alleen zijn #WOT ’16-44

Alleen zijn, ik kan dat goed. Alleen thuis, geen radio of televisie aan, lekker even niksen. Of juist heel druk bezig zijn met werk of creatie. Alleen op de fiets, genietend van de omgeving, het weer. Rustig een paar uur toeren met alleen de wind en mijn gedachten.

Maar niet veel langer, dan moet ik weer mensen om me heen hebben. Dan heb ik ook weer mensen om me heen. Ik ben dan ook beslist niet eenzaam. 

Alleen zijn is niet erg zolang je er zelf voor kan kiezen. Wanneer het je opgedrongen wordt, met andere woorden alleen eenzaam wordt is het wel een probleem. Veel ouderen ondervinden dat. Hun oude netwerk is weggevallen, partner overleden, geen collega’s meer, vrienden dood of in de verzorging opgenomen. Angst nog nieuwe verbindingen aan te gaan, het volgende afscheid willen voorkomen. Een alsmaar kortere actieradius, zeker in de herfst en winter. Laat ze niet alleen tenzij ze dat zelf willen! nbsp;

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.