Dip #WOT ’15-29

Ik ben niet zo’n dipper. Ik ben dan ook geen snacketer, laat staan dat ik me te buiten ga aan chips en dergelijke. Als ik al eens iets hartigs  bij de borrel neem dan is dat meestal een stukje kaas of worst, eventueel een toastje met de een of andere salade. Het is al een zeldzaamheid dat ik de kaas of worst in de mosterd dip, meestal gewoon puur.
Ik ben al helemaal niet iemand van de sausjes uit een flesje, ook niet bij de barbecue. Als ik al ergens een sausje bij geniet dan is die zelfgemaakt. Tzaziki bijvoorbeeld, of pindasaus. Een roomsausje met champignons bij een varkenshaasje, maar allemaal niet uit een potje.
Een uitzondering, die enkele keer dat ik me aan de patat frites bezondig dan moet er een lik mayonaise bij.
Die andere dip, die ken ik niet. Of het moet er een zijn ten gevolge van hongerklap tijdens een lange fietstocht.

6 Comments

  1. Nou Carel .Doe het niet vaak….maar als het zo uitkomt dip ik er vrolijk oplos…..En aan zelf sausjes maken waag ik me al helemaal niet…

  2. Goede vriend,

    Wat zelfgemaakte sauzen betreft vindt ge mij geheel aan uw zijde.
    Overigens zult ge me ook zelden zien bij het grazen van chips e.d.
    In familie kring wordt ik wel geprezen om de knoflooksaus die ik vervaardig, meld ik in alle bescheidenheid. (En ge weet het bescheidenheid is het verlangen om twee maal geprezen te worden.) Zo waren wij eens te gast bij vrienden toen de gastvrouw mij vroeg een knoflooksaus te maken. Ik vroeg of het een milde saus moest worden, dan wel een pittige. Neen, het moest een pittige saus worden. Ik voldeed aan dat verzoek en deed er toen nog maar een extra teentje allium sativum in, en ik moet zeggen het smaakte verrukkelijk. Na afloop van de maaltijd was het verzoek om het restant in het afvoerputje te werpen want men zou een poosje op vakantie gaan.
    Achteraf bleek, dat de alleenwonende buurvrouw, die avond in haar tuintje en haar woning een soort gaslucht had geroken, (waar knoflook om bekend staat) en later in de avond had zij toch ongerust het gasbedrijf gebeld. Daarop verschenen er twee deskundige lieden die de boel op gaslekken hebben nagekeken, maar zij vonden niets.
    In de keuken hing nog een gasgeiser. Op de vraag hoe lang dat ding er al hing antwoordde de vrouw naar waarheid, dat dat al minstens een jaar of tien het geval was.
    “Als ik u was, zou ik dat ding maar eens vervangen mevrouw,” was het advies…
    Zo kreeg de buurvrouw de volgende dag een nieuwe geiser en een ieder heeft daarop er het zwijgen toegedaan….

  3. In mijn ijskast staan: mayonaise, ketchup, mosterd… en stop maar. De rest maak ik zelf. Overigens is de ketchup niet voor mij… geef mij maar mijn eigen zelfgemaakte variant met verse tomaat, wat kerstomaatjes en een paar zongedroogde tomaatjes met een lepel van de olie erbij, alles even aanstoven en de mixer in 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.