Kunst #WOT 42

Wie het weet mag het zeggen! Wat is kunst? Is een originele creatie kunst? Ik ben geneigd ja te zeggen, vanuit de kunstenaar geredeneerd dan. Maar de toeschouwer, de waarnemer kan denken, geen kunst aan.

Kort na het overlijden van Herman Brood, is zijn schilderwerk kunst?, werd een wedstrijd uitgeschreven, wie maakt een schilderij dat als ‘Brood’ verkocht kan worden. Het lukte geen mens, Hermans werkwijze is en blijft uniek en het resultaat is kunst. En het soepblik van Warhol? Natuurlijk ook.


Maar moet ik het mooi vinden, als toeschouwer. Natuurlijk niet. Moet ik van klassieke muziek houden? Van jazz? Moet ik een Zadkine appreciëren? Nee hoor, ik mag. Als toeschouwer maak ik mijn eigen keuze vanuit mijn eigen smaak.

0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.