Quote #WOT ’15-40

Het woord van de week, quote. Ik weet te weinig van dat blad af, dus dat onderwerp laat ik liggen. En dan blijft de werkelijke betekenis, aanhaling. Ik gebruik ze weinig tot niet, quotes. Dat heeft een simpele reden, ik heb ze niet voor handen. Mijn trouwe lezer weet dat ik vorige week van die gewoonte afweek en dat ik Paulo Coelho aanhaalde. Met het boek op schoot kan ik dat, wie niet. Verder kom ik niet veel verder dan een paar kreten van Maarten Toonder als een heer moet alles alleen doen of een eenvoudige doch voedzame maaltijd. Maar met dat soort quotes kun je niet zoveel.
Normaal zoek en vind ik mijn eigen woorden wel.
In het dagelijks leven heb ik er eigenlijk maar een die ik in een cynische bui nog wel eens wil gebruiken. Geen idee waar hij vandaan komt,

Niet gehinderd door enige kennis van zaken hebben zij besloten….

6 thoughts on “Quote #WOT ’15-40

Add yours

  1. Ach, zelf ben ik daar ook zo sterk niet in. Ik onthou die dingen nooit tenzij achteraf ja, dan schiet me weleens eentje te binnen. Maar je hebt mensen die dat kunnen, te pas en te onpas ergens een quote tussengooien. Soms zelfs in het Latijn, waar je dan als luisteraar geen boodschap aan hebt omdat je ‘t toch niet verstaat. Behalve dan ‘Carpe diem’, die wel 🙂 maar jij waarschijnlijk ook 🙂

  2. Carpe diem en cave canem. Communiceren doe je toch om een boodschap over te brengen, niet om je gesprekspartner te overbluffen met al dan niet anderstalige quates.

  3. Tijdens een bijeenkomst van een aantal politiemensen waar ook de Hoofdcommissaris aanwezig was, lanceerde die eens een nieuw idee.
    Een der aanwezigen voegde hem toen toe: Wordt dat nou beleid of is er over nagedacht? De H.C. was not amused toen we allemaal lachten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑