Vraagteken #WOT ’16-52

Het laatste woord van 2016 is vraagteken. Of eigenlijk niet het is ?, zeg het zelf maar. Martha daagt ons uit zelf met een woord te komen. Nou doe ik dat het hele jaar al met de uitdaging met het woord van de week een of meer spreekwoorden of gezegdes te bespreken. De bedoeling is deze vorm van taalgebruik die langzaam in onmin lijkt te geraken nog een kans te geven. Misvormingen van spreekwoorden zijn helaas aan de orde van de dag, de gemiddelde Nederlander schijnt ze niet meer te begrijpen.
Maar dat alles terzijde, ik kies voor een woord dat nauwelijks gebruikt wordt terwijl het toch prachtig en veelzeggend is voor de kenners. Toen ik het voor het eerst hoorde verstond ik het verkeerd en dat maakte de mededeling tot een onbegrijpelijke. In een poging ons te overtuigen van de zorgvuldigheid van een genomen beslissing zei de spreker:”Na ampel overleg hebben we besloten…”. Ik hoorde echter ‘na amper overleg’en dat is nu juist het tegenovergestelde.
Mijn woord, jouw uitdaging mijnerzijds, Martha, is dus ampel. Je maakt er vast iets moois van.
En, voor ik het vergeet, bedankt voor je wekelijkse WOT, fijn dat je doorgaat.

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Martha schreef:

    Graag gedaan Carel, en het wordt een lastige… Ik ga mijn best doen met alle woorden die ik gekregen heb.

    1. carel de mari schreef:

      Jij kunt zo’n uitdaging wel aan ?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.