Wens #WOT ’18-22

Of er nog wat te wensen valt? Weinig, ik ben een tevreden mens. Je kunt het onbereikbare wel willen maar daar word je niet gelukkig van.

Met de grootst mogelijke moeite stel ik jaarlijks mijn verlanglijstje samen. Maanden tevoren besluit ik bepaalde aankopen uit te stellen omdat ze ook een leuk kerst- of verjaardagscadeau kunnen zijn.

Ik zeg weinig wensen, wat ik te wensen heb is vaak maar van zeer tijdelijke aard. Zoals, buurman kun je niet wachten met die schuurmachine, ik zit net lekker buiten in het zonnetje. Wensen die ik niet uit omdat ik er de onredelijkheid wel van inzie.

En er zijn nog wat wensen waar ik weinig invloed op kan hebben. Vrede, verdraagzaamheid, compassie, dat soort belangrijke dingen. Ik kan daar zelf mijn best voor doen, het goede voorbeeld geven maar invloed heb ik er niet op.

Rest, de wens nog jaren in goede gezondheid en harmonie te mogen leven. Heel belangrijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.