Workshop #WOT ’16-29

Een beetje een vreemd woord, workshop, tenminste, wanneer je het letterlijk naar het Nederlands vertaalt. Werkwinkel waarmee ik niet wil zeggen dat er in een winkel niet gewerkt wordt. Natuurlijk gebeurt dat maar juist daarom zou werk een overbodige toevoeging zijn. Gebeuren er misschien twee dingen in hetzelfde pand, wordt er iets gemaakt en vervolgens verkocht? Is workshop een werkplaats of atelier met verkoop?
Matisse a la LichtensteinMaar nee, het is meer een kortdurende cursus, een paar uur, een dagje. Genoeg om eens iets anders te proberen of iets vanuit een ander perspectief te bekijken. Je laat je bij de hand nemen in de hoop er later je eigen invulling aan te geven.
Met name in verband met mijn schilderactiviteiten heb ik een aantal workshops gevolgd en kennis gemaakt met de manier van werken van grootheden als Andy Warhol, Roy Lichtenstein en Corneille. Leerzaam maar vooral ook leuk.

2 gedachten over “Workshop #WOT ’16-29

Voeg uw reactie toe

  1. Altijd interessant zo’n workshop … en het grote voordeel is dat zoiets meestal door de korte duur ervan nog betaalbaar is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑