Zomer #WOT ’16-25

de oogstWe gaan weer korten zei ze steevast kort na 21 juni, als we haar weer eens zagen. En rond de Kerst kon je rekenen op de mededeling: we gaan weer lengen. 21 Juni is de langste dag en het begin van de drie zomermaanden. Meteorologisch start de zomer al op 1 juni, maar dat terzijde. De zon staat dan het dichtst bij voor de bewoners van het noordelijk halfrond. En dat betekent in principe dat het de warmste tijd van het jaar is. Hoe dichter je bij de evenaar woont, des te kleiner de verschillen qua temperatuur gedurende de seizoenen. Maar hier scheelt het wel een jas, die hebben we dan ook. We hebben doorgaans een wintergarderobe, een zomergarderobe en iets voor tussen die seizoenen. Vandaag draag ik een korte broek en een shirt met korte mouwen, geen sokken, straks, als ik naar buiten ga, sandalen. Rond de Kerst laat ik dat wel uit mijn hoofd tenzij ik toevallig vakantie vier op bijvoorbeeld Lanzarote.
Zomer is niet mijn favoriete seizoen, ik geniet meer van voor- en najaar.

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.