Het project

Een project is een duidelijk ook in tijd afgebakende klus waarbij van te voren het te bereiken doel vaststaat. Bijvoorbeeld het organiseren van een BBQ voor de buurt op 15 augustus inclusief afleiding voor de kinderen tot twaalf jaar. De kosten per deelnemer mogen niet hoger dan € 15 zijn. Het projectteam weet waar het aan toe is. De einddatum is bekend en het op te leveren product is duidelijk.

Ik heb in mijn arbeidzaam leven menig project, groot en klein, mogen leiden. En, zolang de opdrachtgever zich aan de definitie hield vond ik het leuk werk.

Hoe kom ik daar nu op? Wel, we zijn nu met een prachtige project bezig. Zonder echte projectleider, dat is niet nodig. Maar wel met alle kenmerken van een echte project. De opleverdatum is bekend, de kwaliteitseisen zijn geen verrassing. Het pad is uitgetekend, samenwerkingsverbanden gezocht en gevonden. Alles onder controle.

Heerlijk dat ik na veertien jaar het allemaal nog in de vingers heb. Dat het overzicht er nog is. Dat het gevoel stappen te plannen niet weg is. Het is als fietsen, je verleert het niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.