Over mij

Ik ben geboren in 1948 in Vreeswijk en de oudste uit een gezin met negen kinderen. Nog datzelfde jaar verhuisden we naar Utrecht, ik voel me nog steeds verbonden met die stad. In 1976 ben ik getrouwd en stichtten we ons eigen gezin in Schoonhoven. We hebben twee prachtige zonen en twee kleinzonen.

Ruim veertig jaar heb ik mijn brood verdiend in verzekeringsland. Begonnen in de korte broek en via diverse lijnfuncties uiteindelijk in productontwikkeling beland. Ik heb me met name bezig gehouden met autoverzekeringen en aansprakelijkheid, de laatste jaren onder meer als adviseur voor het Verbond van Verzekeraars en de Stichting Autocriminaliteit. Na de zoveelste fusie heb ik dankbaar gebruik gemaakt van een, toen nog goede, afvloeiingsregeling. Dat kon, het huis was nagenoeg afbetaald, de jongens hadden hun schoolopleiding voltooid. Kortom, tijd om te genieten!

Ik heb nooit met tegenzin gewerkt maar het is een feest niet meer te moeten werken. Ik was bestuurslid bij de Stichting SWOS in Schoonhoven, prachtig werk dat ik moest afsluiten omdat ik de statutair maximaal toegestane twaalf jaar gehad had.

Ik teken en schilder en schrijf korte verhalen. In 2010 kwam de verhalenbundel Marokkaans koken . Ik leverde diverse bijdragen in verschillende bundels. Op deze website toon ik een deel van deze creatieve uitingen (overigens deels al gemaakt toen ik nog deelnam aan het arbeidsproces).

Het verhaal gaat dat ik als kind van twee al bij mijn vader op schoot zat als hij aan het schilderen was. Ik reikte hem de gevraagde kleuren aan, niet rood en geel, nee, vermiljoen, oker, indigo.
In mijn jonge jaren tekende ik bij vlagen, vanaf ongeveer mijn vijftigste ben ik meer tijd gaan zoeken voor deze hobby.
Ik volgde wat teken- en schilderlessen op de volksuniversiteit en heb bij diverse kunstenaars een cursus of workshop gedaan.

Wat belangrijker is, ik heb er nog steeds heel veel plezier in!

Ik ben een man van weinig woorden. Maar elke dag wel een paar. Ellenlange teksten, ik kan het niet aan, een verhaal in vijfhonderd woorden is meestal al heel wat. Maar kan ik het in honderd woorden af dan worden het honderd woorden. Op mijn weblog heb ik iedere dag wel iets nieuws te melden. Dat kan zomaar iets zijn dat die dag is gebeurd of gaat passeren maar evengoed kan het helemaal uit mijn duim komen.
Je kunt je op mijn weblog abonneren en dan krijg je bij iedere nieuwe post een e-mail. Ik vind het leuk als je af en toe ook reageert!
Af en toe doe ik iets anders, creatief.

 • ik heb een bundel uitgegeven,Marokkaans koken en andere verhalen,
 • ik heb aan verscheidene bundels een bijdrage geleverd,
 • ik ben co-auteur van het boek Wel gebogen, niet gebroken,
 • ik heb websites gebouwd,
 • ik heb wat met speksteen gespeeld,
 • en textielsculpturen gemaakt.


Een beetje van alles wat, dus.

Op facebook ben ik te volgen en op pinterest plaats ik mijn schilderijen.

3 Comments

 1. Ik ben werkzaam bij de politieacademie, in het gebouw van het klein seminarie aan de Arnhemseweg 348 in Apeldoorn.
  We werken aan een boek, die we ter gelegenheid van het 80 jarig bestaan van ons pand willen uitgeven.
  Ik heb vol interesse het stukje gelezen over de seminarietijd in de jaren 60, en mijn vraag is of we dit in het boek mogen gebruiken.
  Natuurlijk is meer meer info welkom, zie ook onze website.

  groet Adrie Mank

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.